fbpx

Ontdek Authentieke Amazigh Boujaad Tapijten

Het Verhaal van een Amazigh-erfgoed

De Amazigh, ook bekend als Berbers, zijn geweven in de textuur van Marokko sinds de 8e eeuw. Hun tradities in het vervaardigen van Boujaad-vloerkleden zijn getuigen van tijdloos vakmanschap, doorgegeven van generatie op generatie, ongewijzigd door de moderne tijd.

100% Natuurlijk: De Essence van Amazigh Vloerkleden

Deze 100% natuurlijke tapijten zijn een product van de diepe band die de Amazigh met de natuur hebben. Elk Boujaad-tapijt, met zijn unieke imperfecties en natuurlijke eigenzinnigheid, vertelt een authentiek verhaal van de maker. De methoden die gebruikt worden voor het wassen en verven van de wol zijn eeuwenoud, een testament aan hun toewijding aan traditie.


Weven als Vorm van Kunst
Deze kleden zijn niet alleen functioneel; ze zijn een canvas waarop wevers hun verhalen vertalen naar visuele poëzie, in een symfonie van kleuren en patronen. Elk geweven stuk zingt met de echo’s van gezang en folklore, waardoor het tapijt zijn onderscheidende identiteit krijgt.

Een Boujaad kleed vindt zijn tweede leven in een Amazigh poef, met net zoveel toewijding en liefde vervaardigd als het kleed zelf. Zo koop je niet zo maar een poef, maar een kunstwerk met een verhaal vervaardigd door de Amazigh vrouwen.

Van Tapijt tot Poef: Een Cyclus van Amazigh Creativiteit
Wanneer een Boujaad-kleed wordt getransformeerd in een Amazigh poef, blijft de essentie van het kleed behouden. Elke poef is een kunstwerk, rijk aan verhalen en met dezelfde precisie en toewijding vervaardigd als het originele tapijt.Video credits to: Pierrequiroule

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Schrijf je in als Simhome member en ontvang € 7,50 shoptegoed

Ja, ik ontvang graag wooninspiratie en exclusieve aanbiedingen in mijn mailbox!